Intreprinderile din domeniul zootehnic ar putea primi o schema de ajutor de minimis de 18,15 milioane lei, pentru a-si achizitiona juninci si vitele din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si tauri de reproductie din rase de carne, pentru cresterea valorii genetice a septelului de animale, potrivit unui proiect de hotarare publicat de Ministerul Agriculturii.

“Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc intreprinderilor incepand cu data de 21 noiembrie 2016”, se arata in document, potrivit News.ro.

Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei firme nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente, arata proiectul de act normativ.

“Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis prevazute de prezenta hotarare sunt de 18.150.000 lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016”, se precizeaza in proiect.

Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 5.000 lei pentru o juninca din rasa specializata de taurine de lapte, respectiv maximum 2.500 lei pentru o vitea din rasa specializata de taurine de lapte achizitionata.

Fermierii vor primi, totodata, subventii de maximum 6.000 lei pe cap juninca din rasa specializata de taurine de carne, respectiv maximum 3.000 lei pe cap vitea din rasa specializata de taurine de carne.

De asemenea, se ofera maximum 4.500 lei pentru fiecare juninca din specia bubaline achizitionata si maximum 8.000 lei ppentru un taur de reproductie din rase de carne achizitionat.

Sursa foto: Johnny Adolphson, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri