Organizarea licitatiilor va avea loc la nivel de fiecare judet si nu doar la nivelul Bucurestiului. Ministrul a declarat ca a luat aceasta decizie deoarece in trecut au existat acuzatii referitoare la organizarea licitatiilor, “iar banii au ajuns la o firma sau alta”. In urma discutiilor cu premierul Dacian Ciolos, acestia au ajuns la decizia de a organiza licitatiile la nivelul fiecarui judet.

"In acest an, in premiera, nu am mai organizat licitatii la nivelul Bucurestiului cursuri pentru formarea profesionala, ci la nivelul fiecarui judet. Pe de alta parte, de aici inainte, ne propunem sa stabilim un sistem de acordare de vouchere beneficiarilor", a declarat ministrul Agriculturii.

Vom discuta mai mult despre aceste vouchere, dar si despre alte masuri de sustinere a fermierilor, la conferinta AgriFinance de joi, 10 noiembrie, alaturi de ministrul Achim Irimescu, reprezentanti ai bancilor, consultanti de fonduri europene si antreprenori. Participarea este gratuita.

Citeste si:

Prin intermediul acestei schimbari, agricultorii vor putea decide locul unde doresc sa participe la cursurile pentru formare profesionala.

"Ei decid la ce institutie specializata se duc, statiune de cercetare, institut de cercetari sau firma de consultanta in domeniu si in ce regiune. Nu vor mai merge de la un capat la altul al tarii. Cu aceasta suma prevazuta isi pot plati cursul respectiv care include cazare, o diurna si plata pentru profesorul respectiv”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul a declarat ca suma prevazuta pentru acest voucher este de 70-80 de euro pe zi, pentru fiecare fermier.

Sursa foto: oticki / Shutterstock