Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, vrea sa le ofere vouchere fermierilor care doresc sa fie formati profesional pentru accesarea de fonduri europene, acestia urmand sa beneficieze de cursuri de formare profesionala in judetul din care fac parte. De asemenea, ministrul a anuntat o schimbare in ceea ce priveste organizarea licitatiilor pentru acestea.

Organizarea licitatiilor va avea loc la nivel de fiecare judet si nu doar la nivelul Bucurestiului. Ministrul a declarat ca a luat aceasta decizie deoarece in trecut au existat acuzatii referitoare la organizarea licitatiilor, “iar banii au ajuns la o firma sau alta”. In urma discutiilor cu premierul Dacian Ciolos, acestia au ajuns la decizia de a organiza licitatiile la nivelul fiecarui judet.

"In acest an, in premiera, nu am mai organizat licitatii la nivelul Bucurestiului cursuri pentru formarea profesionala, ci la nivelul fiecarui judet. Pe de alta parte, de aici inainte, ne propunem sa stabilim un sistem de acordare de vouchere beneficiarilor", a declarat ministrul Agriculturii.

Vom discuta mai mult despre aceste vouchere, dar si despre alte masuri de sustinere a fermierilor, la conferinta AgriFinance de joi, 10 noiembrie, alaturi de ministrul Achim Irimescu, reprezentanti ai bancilor, consultanti de fonduri europene si antreprenori. Participarea este gratuita.

Prin intermediul acestei schimbari, agricultorii vor putea decide locul unde doresc sa participe la cursurile pentru formare profesionala.

"Ei decid la ce institutie specializata se duc, statiune de cercetare, institut de cercetari sau firma de consultanta in domeniu si in ce regiune. Nu vor mai merge de la un capat la altul al tarii. Cu aceasta suma prevazuta isi pot plati cursul respectiv care include cazare, o diurna si plata pentru profesorul respectiv”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul a declarat ca suma prevazuta pentru acest voucher este de 70-80 de euro pe zi, pentru fiecare fermier.

Sursa foto: oticki / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri