Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat ieri, 09 mai 2018, pe pagina sa de internet, o noua versiune a Manualului de proceduri pentru atribuirea contractelor de achizitie publica pentru proiectele finantate prin PNDR. Potrivit unei prevederi din noul manual, solicitantii notificati in urma rapoartelor de selectie au posibilitatea de a opta pentru demararea procedurilor de achizitii inaintea incheierii contractului de finantare cu AFIR. Acest lucru se va face sub rezerva unei clauze suspensive care sa conditioneze incheierea si executarea contractului de achizitie publica de semnarea contractului de finantare cu AFIR. Un alt instrument lansat de AFIR este un portal online din care cei interesati de accesarea de fonduri europene pot afla toate informatiile necesare, inclusiv preturi de referinta pentru utilaje agricole si multe altele.

Principalele modificari ale Manualului de proceduri pentru atribuirea contractelor de achizitie publica pentru proiectele finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) privesc posibilitatea beneficiarilor publici de a derula achizitia intr-o singura procedura a serviciilor de intocmire a proiectului tehnic si a executiei lucrarilor, ceea ce va reduce substantial durata intregului proces de achizitie, potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

O alta prevedere cu impact in derularea mai rapida a procedurilor de achizitie prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) este posibilitatea solicitantilor notificati in urma rapoartelor de selectie de a opta pentru demararea procedurilor de achizitii inaintea incheierii contractului de finantare cu AFIR. Acest lucru se va face sub rezerva unei clauze suspensive care sa conditioneze incheierea si executarea contractului de achizitie publica de semnarea contractului de finantare cu AFIR.

Retail jobs

Incepand cu data publicarii pe pagina de internet a AFIR, Manualul de proceduri pentru atribuirea contractelor de achizitie publica este in mod oficial in vigoare si poate fi utilizat de catre beneficiari.

Fonduri europene prin PNDR si LEADER: Baze de date cu preturi maximale si preturi de referinta

Incepand cu data de 9 mai 2018, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale lanseaza portalul unic Fonduri europene pentru dezvoltare rurala, o platforma online dedicata furnizarii printr-un singur punct de acces a informatiilor utile privind modalitatile de obtinere a fondurile europene pentru agricultura si dezvoltare rurala. Portalul poate fi accesat laadresa www.finantare-rurala.ro.

PNDR, programul national de dezvoltare rurala, AFIR, agentia pentru finantarea investitiilor rurale, fonduri europene, Adrian Chesnoiu

„De astazi punem la dispozitia solicitantilor un instrument online util care cuprinde informatii din sfera tuturor fondurilor europene acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala, fonduri gestionate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin intermediul AFIR si APIA. Imi doresc ca acest nou canal de comunicare sa fie unul dinamic, adaptat la nevoia de informare a solicitantilor si a beneficiarilor, astfel incat sa putem furniza printr-un singur punct de acces online, in cel mai scurt timp posibil, informatii oficiale de interes pentru fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice”, declara Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Citeste si:
Spre ce proiecte se duc banii din fondurile europene din agricultura?
Fonduri europene: 6,53...

Printre instrumentele disponbile pe noul portal se numara Baza de Date cu Preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si Baza de Date cu Preturi Maximale care vor fi utilizate in perioada de programare 2014-2020, pentru proiectele de servicii finantate prin Masura 19 LEADER.

Astfel, solicitantii vor putea afla care sunt preturile de referinta sau cele maximale pentru diverse utilaje agricole, precum tractoare, seceratoare, masini agricole, dar si pentru alte tipuri de echipamente si produse, inclusiv mobilier sau echipamente informatice.De pilda, pentru a fi eligibil pentru finantare prin fonduri europene prin programul LEADER, un laptop nu poate fi achizitionat cu mai mult de 3.133 de lei; o masa de sedinta nu poate costa mai mult de 944 de lei; iar un tocator de hartie nu poate fi achzitionat cu mai mult de 356 de lei.

Citeste si:
Fonduri europene pentru o afacere în agricultură: ce programe sunt...
Fonduri europene pentru o...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri