Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a incheiat peste 4.500 de contracte de finantare care au ca obiect investitii in zona montana si pentru care s-au efectuat plati in valoare totala de 230,6 milioane de euro. Alocarea distincta acordata prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR 2020) pentru finantarea investitiilor realizate in zona montana este de 683 mililioane euro, potrivit reprezentantilor AFIR.

Cele mai multe investitii in zona montana au fost finantate cu fonduri europene, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pentru instalarea a 1.998 de tineri fermieri prin intermediul submasurii 6.1, pentru care Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a semnat decizii de finantare in valoare de 81 milioane de euro.

Pentru dezvoltarea, cu fonduri europene, a fermelor mici prin submasura 6.3 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), AFIR a incheiat 1.952 de contracte de finantare cu o valoare de peste 29,3 milioane de euro. De asemenea, au fost contractate proiecte de investitii in exploatatii agricole prin submasura 4.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si proiecte de infiintare sau modernizare a unitatilor de procesare a produselor agricole prin submasura 4.2, cu o valoare cumulata de peste 52 milioane de euro.

agentia pentru finantarea investitiilor rurale, AFIR, programul national de dezvoltare rurala, PNDR, ferme, fonduri europene, Adrian Chesnoiu

„Zona montana este o prioritate pentru AFIR, iar proiectele din aceasta zona constituie o necesitate pentru dezvoltarea durabila a mediului rural. Alocarea distincta dispusa in sesiunile de finantare si interesul crescut al beneficiarilor pentru accesarea fondurilor PNDR 2020 urmaresc dezvoltarea si stabilizarea populatiei in zona montana. Pana in prezent, am finantat 154 de ferme si mai multe proiecte de procesare a produselor agricole, am sustinut financiar realizarea si modernizarea a 1.192 kilometri de retele de apa sau apa uzata si a peste 1.450 de kilometri de drumuri comunale, agricole si forestiere in zonele montane”, spune Adrian Chesnoiu, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Investitiile din fonduri europene in infrastructura din zona montana au fost finantate prin intermediul submasurii 7.2 (Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica) pentru care AFIR a semnat 297 de contracte in valoare totala de peste 276 milioane de euro. De asemenea, 147 de contracte in valoare totala de 48,6 milioane de euro au fost semnate prin intermediul submasurii 7.6 (Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural) din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Sursa foto: Shutterstock.com / Dziewul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri