"Valoarea ramasa disponibila in acest moment pentru sectorul ferme de familie aferent Submasurii 4.1 este de 36.500 euro. Asadar, depunerea de proiecte este deschisa pentru proiectele cu valoarea mai mica decat aceasta suma. Mentionam ca pentru celelalte sectoare (zootehnic si zona montana) din cadrul sM 4.1 AFIR primeste in continuare cereri de finantare, sesiunea de depunere fiind deschisa pana la 30 octombrie 2015, ora 16.00", se arata intr-un comunicat al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), scrie Mediafax.

Depunerea proiectelor in cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submasuri se opreste inainte de termenul limita atunci cand valoarea publica totala a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decat pragul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocarii aferente sesiunii anuale a componentei/ submasurii respective.

Beneficiarii acestei submasuri pot fi fermierii, cu exceptia persoanelor fizice neautorizate, precum si cooperativele (cooperativele agricole si societatile cooperative agricole), grupuri de producatori, constituite in baza legislatiei nationale in vigoare care deservesc interesele membrilor.

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei sub- masuri este sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala, precum si investitiile pentru modernizarea fermei (in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii) si imbunatatirea calitatii activelor fixe.

Sursa foto: Shutterstock