Petre Daea promite o lege a terenurilor agricole mai buna pentru cumparatorii romani

Legea privind vanzarea terenurilor agricole se modifica in Parlamentul Romaniei in asa fel incat accesul sa fie usor si direct pentru cumparatorii romani, a declarat, marti seara, la TVR 1, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El a fost intrebat daca poate sa spuna cat teren agricol a fost vandut strainilor.

"Nu va pot spune. Lasati-ma sa aduc date exacte! Eu nu ma joc cu cifrele, eu nu ma joc cu vorbele. Le voi da exact si cat de curand", a dat asigurari Daea, scrie Agerpres.

In ceea ce priveste modificarile pe Legea privind vanzarea terenurilor catre cetateni straini, ministrul Agriculturii a afirmat ca "sunt actiuni exceptionale facute in Parlamentul Romaniei", astfel incat fermierii romani sa poata avea acces usor la terenul respectiv.

"Nu modific eu aceasta lege. Parlamentul Romaniei modifica aceasta lege, iar modificarea a pornit de la o decizie politica pe care a luat-o Liviu Dragnea. Modificarea este in asa fel incat sa aiba acces usor fermierii romani la terenul respectiv. O sa vedeti exact, concret, cum se va derula aceasta lege. A trecut de Camera superioara. Accesul o sa fie usor, direct pentru cumparatorii romani. Aceasta lege trebuie sa raspunda si unor conditii externe, in conditiile in care piata este libera", a spus seful MADR.

Citeste si:
Termenul pentru contractele de arenda a terenurilor agricole, eliminat
Terenuri agricole: Termenul...

Intrebat care mai este pretul unui hectar de teren agricol in Romania, Daea a raspuns: "Un hectar de teren costa de la 2.000 de euro la 60.000 de euro, depinde de zona. Va spune ministrul Daea".

"Duceti-va la Matca, in Galati, sa vedeti ca atat este! Este cel mai mare bazin legumicol. Daca intri in Matca vezi casele acoperite de luciul solariilor si al serelor. Acolo, in fiecare zi, cate 4-5 tiruri de legume pleaca in afara, in Lituania, Estonia, Polonia. Se produc legume pentru altii. La Peretu, aici, langa Rosiorii de Vede, se iau cartofii si se exporta in Polonia", a precizat oficialul de la Agricultura.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri