Institutul de Diagnostic in Sanatatea Animalelor (IDSA) din Bucuresti a confirmat un nou focar de pesta porcina africana (PPA) in localitatea giurgiuveana Valea Dragului, in judet fiind inregistrate in prezent 14 focare de PPA, iar 98 de porci au fost eliminati in ultima luna, au informat luni reprezentantii DSVSA Giurgiu.

"Un cetatean din Valea Dragului a anuntat medicul veterinar ca i-a murit un porc din gospodarie, am prelevat probe si IDSA a confirmat existent virusului PPA. Deoarece este singurul caz in localitate, nu am trecut la eliminarea tuturor porcilor, dar au fost instituite masuri de protectie pe o raza de trei kilometri si masuri de supraveghere pe o raza de zece kilometri. Tot astazi a inceput uciderea porcilor la Isvoarele unde au fost confirmate deja cinci focare de PPA", a declarat luni directorul adjunct al DSVA Giurgiu, Claudiu Serban, citat de Agerpres.

In judetul Giurgiu, in luna iunie au mai fost confirmate focare de PPA la Iepuresti, Cranguri, comuna Singureni, si in municipiul Giurgiu, toti porcii din gospodariile afectate au fost eliminati, fiind vorba de 98 de exemplare de suine.

In judetul Giurgiu au mai fost confirmate si 20 de focare la porci mistreti din sase fonduri de vanatoare.

Citeste si:
Pesta porcina africana, confirmata in Giurgiu
Pesta porcina africana,...

Sursa foto: chadin0 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Bulgaria confirma noi cazuri de pesta porcina la granita cu Romania