Cea mai mare gradina urbana de legume si fructe din lume urmeaza sa fie deschisa in Paris, in cartierul Le Marais, cel mai probabil in primavara anului 2020. Gradina va fi amplasata pe acoperisul unei cladiri, urmand sa ocupe o suprafata de aproximativ 14.000 de metri patrati. Aici, vor fi produse peste 900 de kilograme de legume si fructe in fiecare zi din sezon.


Situata pe acoperisul unui important centru de evenimente din capitala franceza, Paris Expo Porte de Versailles, in gradina de legume si fructe din Paris vor lucra 20 de gradinari, care vor ingriji 30 de soiuri diferite de legume si fructe, care vor ajunge pe mesele parizienilor, scrie The Guardian.

Denumit Agripolis, proiectul utilizeaza tipul de agricultura aeroponica, ceea ce inseamna cultivarea plantelor prin furnizarea de nutrienti sub forma de ceata bogata in substante nutritive. Mai exact, plantele absorb apa si nutrientii prin intermediul unei cete, create in interiorul gradinii.

Plantele de la Agripolis vor fi cultivate fara sol si fara a fi utilizate pesticide. Gradina de legume si fructe face parte din proiectul Parisculteurs, care isi propune sa planteze aproape 100 de hectare de vegetatie in interiorul capitalei franceze.

Produsele obtinute din livada urbana vor fi livrate locuitorilor din partea de sud-vest a Parisului, fie direct, fie prin magazine ori cantine sau chiar hoteluri.

In interiorul fermei urbane din Paris vor functiona si un restaurant si un bar cu o capacitate de 300 de persoane, iar in meniu vor fi introduse produse sezoniere obtinute de gradinarii Agripolis.

Sursa foto: Valode & Pistre Architectes Atlav AJN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri