Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura (ANPA) va trebui sa returneze Uniunii Europene o suma de 14,9 milioane de lei, aferenta unui proiect cu finantare europeana al carui scop era crearea unei burse de peste la Tulcea, a declarat, joi, la Botosani, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Comisia Europeana a notificat Ministerul Agriculturii cu privire la necesitatea restituirii fondurilor, ca urmare a deficientelor inregistrate in implementarea proiectului.

"Au facut la un moment dat, in 22 martie, au inaugurat bursa de peste. Practic, ce se dorea cu aceasta bursa de peste? Practic, sa se liciteze si sa comercializeze toata productia piscicola din Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii. Trebuiau sa aiba un sediu, un punct de colectare la Chilia, mijloace de transport si un sistem informatic. La auditul care a fost facut de Curtea de Conturi, nu de catre noi, s-a constat urmatoarele: singurele tranzactii care s-au facut au fost doua tranzactii in ziua inaugurarii. Totul a fost doar pentru acea zi a inaugurarii. Apoi, deficiente grave: punctul de colectare nefunctional, fara apa, fara nimic, navele de transport nu erau inregistrate si nu era obtinuta nicio autorizatie esentiala. Alaltaieri (marti - n.r.) a venit din partea Comisiei, pentru ca a fost pe bani europeni, ca trebui sa inapoiem 14,96 milioane de lei", a afirmat Oros intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Botosani.

Ministrul Agriculturii a cerut Corpului de control pe care il coordoneaza sa efectueze verificari cu privire la proiectul din Tulcea.

"Cand auditul se va termina, pentru ca am trimis si noi Corpul de control, (...) sa vedem ce s-a intamplat, cine este vinovat pentru pierderea acestor sume si pentru aceste investitii facute, in opinia noastra, prost, sa vedem cum putem salva ideea. Ideea este generoasa, de a avea o bursa de peste si de a stimula productia de peste care este in Romania, pentru ca noi deocamdata cumparam de afara cam 85% din consumul de peste", a adaugat Adrian Oros.

El a sustinut ca in acest proiect era prevazuta si achizitia unui elicopter pentru ANPA, insa procedura de licitatia a fost sistata.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri