Adrian Oros, ministrul Agriculturii: În urma verificărilor, a reieşit că suprafaţa afectată de secetă a fost de 1.165.000 de hectare

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat marţi că în urma verificărilor a reieşit că suprafaţa afectată de secetă din România este de 1.165.000 de hectare, chiar dacă cea declarată a fost de 1.452.000 de hectare.

"Suprafaţa declarată ca şi calamitată a fost de 1.452.000 de hectare, iar în urma verificărilor s-a ajuns la această suprafaţă de 1.165.000 de hectare", a spus ministrul, în debutul şedinţei de Guvern.

Pe 11 iunie, în cadrul unei conferințe wall-street.ro, Adrian Oros anunţa că Ministerul Agriculturii intenţionează să acorde fermierilor despăgubiri pentru secetă înainte de campania din toamnă, valoarea despăgubirilor urmând să fie stabilită după finalizarea evaluărilor.

Întrebat de premierul Ludovic Orban dacă s-au făcut verificări "în teren prin sondaj, pentru a verifica veridicitatea solicitărilor", Oros a răspuns afirmativ. El a mai precizat că situaţia exactă va fi finalizată în această săptămână, scrie Agerpres.

Prim-ministrul a menţionat că va trebui realizată o planificare bugetară, astfel încât să fie alocate resursele necesare despăgubirilor.

Citeste si:
Ploaie din avion.Adrian Oros:Vom folosi aviația pentru creşterea...
Ploaie din avion. Adrian...

Vezi și: Romeo Vasilache, Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii: 15 cooperative de tipul Carrefour Vărăști, în următorii 4-5 ani de zile

Pe 4 iunie, ministrul Agriculturii anunţa că se fac verificări în legătură cu suprafeţele raportate ca fiind afectate de secetă, deoarece în unele judeţe au fost anunţate suprafeţe "sensibil egale" cu cele însămânţate în toamnă.

"Până la această dată sunt centralizate suprafeţe de 1,2 milioane hectare. La această oră facem nişte verificări, pentru că în unele judeţe se pare că se raportează suprafeţe care au fost afectate sensibil egale cu suprafeţele care au fost însămânţate în toamnă şi vrem să facem nişte verificări riguroase, să fim cât mai obiectivi atunci când facem despăgubirile şi să primească doar cei care merită aceste despăgubiri şi pe suprafeţe corecte", a explicat Oros.

Citeste si:
Ministrul Agriculturii îi sfătuiește pe fermieri să-şi facă asigurări
Adrian Oros, ministrul...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Cum protejezi cultura de roșii pentru o recoltă bogată
Setari Cookie-uri