Ministrul Agriculturii promite despăgubiri pentru fermierii români afectați de secetă, bani virați la finalul lunii iulie

Ministerul Agriculturii promite despăgubiri pentru fermierii români afectați de secetă, bani care vor proveni de la bugetul de stat. Adrian Oros a precizat că dorește ca sumele să fie virate până la sfârșitul lunii iulie.

”Anul acesta a fost un an mai deosebit, pentru că peste criza provocată de COVID-19 s-a suprapus o sectetă extremă și puternică, una care nu a mai fost în România de 10 ani. Această secetă a avut un impact negativ asupra multor suprafețe”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul evenimentului Agricultura Viitorului, organizată de wall-street.ro.

Ministrul Agriculturii promite despăgubiri pentru fermieri

În acest moment Ministerul Agriculturii se află într-o evaluare a pagubelor, ”să știm exact care este dimensiunea acestora, care sunt suprafețele afectate și în ce procent sunt afectate. Am promis că anul acesta o să oferim despăgubiri”.

Acesta speră ca în câteva zile să se definitiveze procesul de evaluare, pentru a ști cât mai exact care sunt pierderile și pentru a se definitiva suma despăgubirilor. Acesta va proveni de la bugetul de stat, printr-o rectificare de buget care se va face în iulie.

Adrian Oros a precizat că sumele vor fi virate până la sfârșitul lunii iulie, pentru ca fermierii să le poate utiliza în toamnă.

Citeste si:
Ploaie din avion.Adrian Oros:Vom folosi aviația pentru creşterea...
Ploaie din avion. Adrian...

Ministrul Agriculturii a declarat că pe lângă pagubele înregistrate de fermieri din cauza secetei, într-o proporție mai mare sau mai mică sunt și impacte negative din cauza pandemiei de coronavirus. ”Deși în activitățile noastre munca a continuat, din cauza modificării comportamentului consumatorilor și a restricțiilor de circulație mulți fermieri au probleme cu stocurile”, a declarat acesta.

În aceste zile ne gândim la niște scheme de spriin pentru a compensa pierderile COVID-19 dar și pentru relansare economică. Sume importante de la nivel european vor fi dirijate câtre fiecare țară și noi suntem pregătiți să le trimitem în zonele unde consideram ca ar fi necesare.

Adrian Oros - ministrul Agriculturii

Printre preocupările Ministerului Agriculturii se numără consolidarea sistemului de irigații, schimbarea paradigmei de procesare și depozitare, consolidarea mediului asociativ și atragerea forței de muncă în acest domeniu, mai ales în rândul tinerilor.

Citeste si:
Ministrul Agriculturii îi sfătuiește pe fermieri să-şi facă asigurări
Adrian Oros, ministrul...

Conferința ”Agricultura Viitorului: Tehnologii și soluții noi, alimentație mai sănătoasă” are ca direcție strategică abordarea subiectelor fierbinți din sectorul agricol, a temelor de interes atât pentru micul fermier, cât și pentru giganții din industrie. Evenimentul este susținut de CEC Bank, Carrefour România și Jidvei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Criză după pandemie. Oros: Suprafaţa afectată de secetă, de 1.165.000 hectare
Setari Cookie-uri