Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a declarat că există situații în unele județe unde suprafața declarată ca fiind calamitată din cauza secetei depășește perimetrul care a fost însămânțat în toamnă. Ministrul de resort crede că pot exista erori în raportările comisiilor de constatare.

”Fac un apel și la fermieri, dar și la cei care fac parte din aceste comisii de constatare, pentru că, în unele județe, suprafețele consemnate calamitate se apropie sau chiar depășesc suprafețele raportate în toamnă ca fiind însămânțate. Fie în toamnă s-au raportat greșit acele suprafețe, fie echipele care constată și consemnează în procesele verbale nu își fac întotdeauna treaba”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Noi vrem să îi despăgubim pe toți cei care sunt păgubiți, dar datele după care calculăm trebuie să fie unele reale. (...) Nu se poate ca o suprafață însămânțată să fie calamitată în procent de 110%.

Citește și Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Secetă ca anul acesta n-a mai fost de 50-60 de ani

Potrivit ministrului de resort, o suprafață de 1,6 milioane de hectare de culturi agricole a fost afectată de seceta din acest an, iar până în prezent au fost verificate aproape 950.000 de hectare.

Dacă esti înteresat de domeniul Agriculturii, te invităm să te înscrii la Conferința online Agricultura Viitorului, organizată de wall-street.ro, în data de 11 iunie, începând cu ora 12.

”La finele lunii mai vrem să avem aceste porcese verbale încheiate, ca până pe 15 iunie să avem sintezele pe județe, comune și parcele, astfel încât să știm cum anume vom face despăgubirile”, a precizat Adrian Oros.

Poți citi și Cea mai gravă secetă din ultimul secol afectează Europa de Est sau Producția de cereale a României va scădea cu până la 2,6% în sezonul 2020-2021

În acest context, producţia maximă de grâu din acest an ar putea fi de 5 - 5,5 milioane de tone, faţă de anii buni, în care a fost de 7 sau chiar 9 milioane de tone de grâu,

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri