Azomureș, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte din România, a anunțat că va opri temporar producția din cauza prețurilor ridicate la gaze. Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a precizat că circa 30% din producția agricolă va fi afectată dacă nu se găsesc soluții imediate.

”Azomureș asigură 50% din necesarul de fertilizare la nivel național. Dacă nu se găsesc soluții pentru revenirea la timp a situației, circa 30% din producția agricolă a României va avea de suferit”, a declarat Chesnoiu, într-o intervenție telefonică, la Digi24.

Ministrul a precizat că vor apela la fertilizanți proveniți din țări terțe, care sunt în analiză la nivelul României.

”Am înființat un comitet de analiză la nivelul ministerului, astfel încât fermierii să nu fie afectați la producția din primăvară. În plus, trebuie să ne asigurăm că avem cantitatea necesară de îngrășăminte”, a mai spus ministrul.

Totodată, ministrul a precizat că este luată în calcul și măsura acordării unor subvenții.

Azomureș Târgu Mureș, unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte utilizate de agricultura și industria românească, anunță că se confruntă cu o situație excepțională din cauza prețului foarte mare la energie, gaz natural și energie electrică. Acest lucru determină începerea pregătirilor pentru oprirea temporară a activităților de producție.

Azomureș este unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din România, aproximativ 10% din consumul național, furnizează 50% din îngrășămintele utilizate în fermele românești și asigură aprovizionarea constantă a unui număr mare de companii din alte industrii. Este unul dintre pilonii securității alimentare și un contributor important în lanțul de aprovizionare din zona agricolă a României.

Sursa foto: Adrian Chesnoiu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri