7 Decembrie 2021

Ce înseamnă oprirea producției la Azomureș? Răspunsul companiei



Oprirea temporară a producției la Azomureș din cauza scumpirilor gazelor naturale reprezintă un șoc în agricultura din România. Din dorința de a calma spiritele, Azomureș a explicat ce înseamnă această suspendare temporară a activității.

”Este clar că nu mai producem îngrășăminte. De ce? Pentru că prețul gazului metan a ajuns la un nivel care nu justiifică funcționarea din punct de vedere economic. Îngrășămintele produse ar fi mult prea scumpe pentru fermieri”, se arată pe pagina de Facebook a companiei.

Toți angajații de pe platformă își păstrează însă programul normal de lucru, este o perioadă în care se vor executa lucrări de mentenanță, întreținere a echipamentelor și instalațiilor, deși acestea nu erau programate.

”Pentru că suntem în anotimpul rece, instalațiile critice trebuie menținute “la cald” pentru a evita deterioarea lor și pentru a fi pregătiți oricând de repornire”, mai este menționat în nota cu pricina.

Vezi și: Adrian Chesnoiu: Închiderea Azomureș poate afecta 30% din producția agricolă (wall-street.ro)

Personalul din afara zonei de producție își continuă de asemenea activitatea, există numeroase proiecte care sunt în derulare.

”Suntem în dialog cu autoritățile pentru a identifica soluții, urmărim evoluția de pe piața gazelor naturale și ne concentrăm eforturile pentru ca perioada de oprire să fie cât mai scurtă. Din păcate, nu depinde doar de noi. Contextul internațional este nefavorabil momentan, cotațiile la gaz sunt foarte ridicate”, mai este precizat în mesajul respectiv.



Citeste si