„România ar trebui să vadă în război oportunitatea de a-și promova sectorul agricol, pentru ca produsele românești să fie mai vizibile la nivel internațional”, a declarat Viorel Morărescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Războiul din Ucraina a creat dezechilibre majore în sectorul agricol, însă anumite autorități consideră că România trebuie să vadă această criză ca pe o oportunitate.

”Țara noastră trebuie să își vadă interesul național și să își promoveze produsele la nivel internațional”, a precizat Morărescu, invitat la conferința Viitorul Agriculturii românești, organizată de Wall-Street.ro.

Sursa Foto: Captură de ecran

Vezi și: Războiul din Ucraina nu aduce vești bune pentru economia României. Oportunitățile pe care nu le... (wall-street.ro)

De asemenea, secretarul de stat a susținut opinia europarlamentarului Daniel Buda, menționând că România trebuie să investească și să dezvolte segmentul de procesare din industrie.

„E foarte important să investim în acest segment, iar tot ceea ce înseamnă surplus de producție să meargă la export, dar cu un preț mult mai bun. Astfel, fermierii vor putea vorbi despre profit în afacerea lor”, a mai precizat acesta.

Nu în ultimul rând, secretarul de stat a precizat că autoritățile sunt preocupate de dezvoltarea fermelor de familie, dar și de crearea unor noi locuri de muncă în industrie.

Viitorul Agriculturii Românești este organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Arggo și Raiffeisen Bank, dar și cu Bento Grânar și REI Finance Advisors, în calitate de sponsori.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri