Țara noastră a reușit un pas important pentru dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare, reușind să obțină aprobarea Comisiei Europene pe Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027.

"Vă anunț că astăzi, la orele 11.00, s-a aprobat de către Comisia Europeană Planul Național Strategic 2023 – 2027, prin Decizia C(2022) 8783. România are la dispoziție, pentru perioada 2023-2027, 15.8 miliarde euro pe care trebuie să îi folosim pentru agricultură și dezvoltare rurală!" a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe contul său de socializare.

Suma va fi defalcată după cum urmează:

  • 6 miliarde euro pentru investiții în agricultură și dezvoltare rurală;
  • 9,78 miliarde euro pentru acordarea subvențiilor în agricultură;
  • 151,7 milioane euro pentru măsuri de piață.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a transmis oficial Comisiei Europene, prin sistemul electronic pentru schimbul securizat de informații, în data de 18 octombrie 2022, varianta finală a Planului Național Strategic pentru Politica agricolă comună 2023-2027 al României, după operarea și integrarea tuturor observațiilor formulate de Comisia Europeană.

"Subvențiile pe unitatea de suprafață și pe cap de animal, sumele destinate investițiilor în irigații, independența energetică, dotarea cu tehnică agricolă și industria alimentară vor contribui la creșterea și diversificarea producției în vederea asigurării hranei, creșterea veniturilor și reducerea impactului negativ asupra mediului" declara ministrul Agrculturii la vremea respectivă.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri