O delegație a Asociației Forța Fermierilor va afișa un banner în fața Comisiei Europene pe care este înscris mesajul „Fermierii români merită respect”, potrivit unui comunicat de presă al asociației, membrii acesteia protestând cu privire la compensațiile mici primite de fermierii români ca urmare a importurilor de cereale ieftine ucrainene. Momentul protestului este ales anume îniante de data de 30 martie, când are loc o întrunire tehnică la nivelul Comisiei Europeane pentru a discuta recalcularea ajutorului din bani europeni pe care urmează să îl primească România.

Astăzi, 29 martie 2023, delegația AFF va afișa un banner în fața Comisiei Europene pe care este înscris mesajul: „FERMIERII ROMÂNI MERITĂ RESPECT!” (ROMANIAN FARMERS DESERVE RESPECT!). A fost ales acest moment deoarece pe 30 martie are loc o întrunire tehnică la nivel Comisie Europeană pentru a discuta recalcularea ajutorului din bani europeni pe care urmează să îl primească România. În 20 martie decizia inițială a fost ca dintr-un buget de 56 de milioane de euro, Polonia să primească 30, Bulgaria 16, România 10. Suma totală este o jignire pentru efortul făcut de fermierii din estul Europei iar, evident, împărțirea acestei sume este, în mod evident, în defavoarea României, încă o dată, se arată în comunicat.

Pe lângă acțiunile publice menționate, delegația AFF are programate întâlniri cu europarlamentari români și, de asemenea, acordarea de interviuri pentru reprezentanții mass-media de la Bruxelles.

Un alt moment important va fi prezentarea aceluiași mesaj public și în fața organizației europene a fermierilor COPA-COGECA pentru a solicita un tratament egal, al tuturor fermierilor români, în susținerea, la nivel european, a intereselor legitime ale sectorului agroalimentar național.

„Este momentul să dăm un semnal clar aici, în capitala Uniunii Europene. Fermierii români au fost în prima linie a efortului european de ajuta Ucraina. Fermierii români au făcut sacrificii, au renunțat la venituri și marje de profit. Acest efort trebuie să fie recunoscut și apreciat”, a spus Gabi Corodeanu, membru AFF, conform aceluiași comunicat.

Costurile deplasării delegației de fermieri la Bruxelles sunt susținute din fonduri proprii, mai precizează Asociația Forța Fermierilor.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri