Agreena, compania concentrată pe impactul climatic și tehnologie financiară, a anunțat obținerea unei finanțări de 46 de milioane de euro din seria B. Noua rundă de finanțare încheiată de Agreena vine la doar un an după runda precedentă seria A de 20 de milioane de euro.

De atunci, Agreena și-a dezvoltat activitățile de 10 ori, extinzându-și amprenta geografică pentru a acoperi terenuri agricole în 16 țări europene și a încheiat parteneriate cu ferme care înglobează peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta să facă tranziția către agricultura regenerativă.

Numai în România, Agreena gestionează peste 70.000 ha, iar în Republica Moldova 170.000 ha.

Condusă de HV Capital, unul dintre liderii pieței de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investiții în start-up-uri în diferite stadii de evoluție, runda are o componentă de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU și Anthemis, axat pe proiecte fintech.

Majorarea de capital vine și cu o dublare a acționariatului existent, alăturându-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum și investitorul în tehnologie Kinnevik și fondul de export și investiții din Danemarca.

Pentru ca fermierii la nivel mondial să facă tranziția către agricultura regenerativă, având un impact climatic măsurabil, trebuie să construim un cadru de suport financiar și plăți. Întrucât industria agricolă este una dintre industriile care pot face diferența în eforturile de decarbonizare, Agreena construiește o infrastructură pentru tehnologie și servicii financiare de-a lungul lanțului agricol”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator și CEO Agreena.

Agricultura regenerativă capătă o amploare tot mai mare la nivel global, redirecționând atenția corporațiilor, guvernelor și a celor implicați în lanțul de aprovizionare către solurile agricole și reducerea emisiilor de carbon pentru a atinge standardele globale de neutralitate climatică.

Astfel, prin adoptarea practicilor agriculturii regenerative, fermierii joacă un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice, a insecurității alimentare și a altor probleme critice care vizează mediul înconjurător.

Agreena a dezvoltat un mod care transformă impactul asupra mediului într-o nouă sursă de venit pentru fermieri, finanțând tranziția regenerativă și valorificând oportunitățile din piața voluntară de carbon.

Prin platforma digitală, fermierii își pot planifica, urmări și valida progresul în parcursul spre agricultura regenerativă, din procesul de tranziție de la emiterea CO2-ului la captarea și stocarea lui în sol.

Astfel, îmbunătățirea sănătății solului și a biodiversității reduc nevoia de a utiliza inputuri agricole, sporind totodată reziliența fermierilor la condițiile climatice tot mai nefavorabile (precum seceta sau inundațiile) și crescand performanța operațională a fermelor.

Sursa foto: Agreena

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri