De la inteligența artificială, internet of things sau robotică, fermierii și companiile agricole au în prezent numeroase soluții digitale care le pot ușura munca, în special cea repetitivă. Deși mulți jucători din agricultura românească țin pasul cu schimbările rapide de ordin tehnologic și achiziționează utilaje de ultimă generație, nu toți le folosesc la capacitate maximă, a spus Răzvan Ghenu, Digital Business Advisor ARGGO, în cadrul evenimentului Agricultura Viitorului, realizat de wall-street.ro.

„Înainte să începi un proces de digitalizare ai nevoie de cineva care știe cu ce se mănâncă. Sunt foarte mulți care au luat finanțări și au achiziționat utilaje deștepte, care pot face lucruri deștepte, dar care nu sunt folosite la capacitate maximă. E ca la telefoane, dacă nu știu toate caracteristicile, nu mă folosesc de el la capacitatea maximă. Exact așa și la fermieri, ei își cumpără utilajele foarte deștepte, dar care fac tot ce făceau și cele vechi”, a declarat Răzvan Ghenu, Digital Business Advisor ARGGO, companie specializată în implementarea soluţiilor software pentru gestiunea resurselor unei organizaţii (ERP).

Specialistul a subliniat faptul că orice companie ar trebui să își gândească procesele interne și ce ar trebui să își refacă acele procese care nu mai sunt performante cu ajutorul soluțiilor digitale. Răzvan Ghenu spune că multe companii apelează la soluții ERP pentru a digitaliza procesele unui anumit departament, iar ulterior, după ce observă avantajele, își doresc să implementeze un astfel de model și în restul firmei.

„O altă provocare atunci când cineva începe procese ERP și de digitalizare este că începe să vrea tot mai mult. Îți pui mai întâi pentru contabilitate, apoi pentru depozit și așa mai departe. Și vor să le facă foarte repede, însă absorbția se face mai greu pentru că oamenii se obișnuiesc mai greu și trebuie să le aduci la cunoștință beneficiile mai întâi pentru că altfel le vei implementa foarte greu. Am avut exemplul unui client care a avut nevoie de o implementare simplă și apoi au vrut mai multe implementări de digitalizare, în mai multe departamente. În final și-a dat seama că avea nevoie să digitalizeze doar un singur proces de la un departament”, a mai precizat Răzvan Ghenu, în cadrul evenimentului.

Agricultura Viitorului 2023 este un eveniment organizat de wall-street.ro, sponsorizat de Arggo, Adama, Agricover, CEC Bank, Abund Berry, Autonom și supported by IMOD Flowers.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri