22 August 2011

Fiat si Chrysler ar putea avea sediul central in Olanda



Constructorul auto italian Fiar ar putea opta ca sediul central al grupului rezultat din fuziunea cu compania americana Chrysler sa fie stabilit in Olanda, a relatat vineri publicatia Repubblica, citata de AFP.

"Birourile din Torino si Detroit au analizat deja o solutie pentru sediul central al grupului care va fi format prin fuziunea Fiat si Chrysler. Pentru a evita certurile si a face economii din impozite, noul sediu central ar putea fi stabilit in Olanda", a relatat publicatia, fara sa mentioneze sursa informatiilor.

Obiectivul ar fi nu doar obtinerea de avantaje fiscale, ci si dezamorsarea unui razboi simbolic intre cele doua companii, tranmsite Mediafax.

Fiat a preluat conducerea operationala a Chrysler la iesirea companiei americane din faliment, in 2009, si inainte de a-si adjudeca controlul asupra acesteia, in iunie, prin achizitia de participatii detinute de guvernul american.

Grupul italian si-a majorat treptat participatia la constructorul auto american, la care detine in prezent 53,5% din actiuni.

Fiat a anuntat in iulie ca vrea sa extinda echipa de conducere, in vederea accelerarii integrarii celor doua grupuri.

Alianta Fiat-Chrysler va reprezenta, in patru ani, unul dintre primii cinci-sase mari constructori de automobile la nivel mondial, a declarat directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, la inceputul lunii august.



Citeste si