Producatorul de componente auto Johnson Controls a achizitionat divizia auto a companiei timisorene Spumotim, specializata in fabricarea spumei poliuretanice si a componentelor metalice pentru scaune auto, informeaza compania.

Spumotim, care era deja furnizor al americanilor de la Johnson Controls, are sediul in Timisoara si detine doua fabrici in Pitesti si Timisoara, in cadrul carora lucreaza 300 de angajati.

Reprezentantii Johnson Controls estimeaza ca industria auto din Romania va experimenta in urmatorii patru ani o crestere de 80%, motivandu-si astfel decizia de a achizitiona compania timisoreana.

“Romania reprezinta un punct important in dezvoltarea industriei auto din zona est-europeana. Achizitia Spumotim va sustine cativa din clientii nostri – Dacia, Ford si Fiat – care detin facilitati de productie in regiune”, a declarat Brian Cooke, directorul diviziei dedicate din cadrul Johnson Controls.

Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei pe 30 noiembrie, valoarea tranzactiei nefiind publica.

Johnson Controls a fost infiintata in anul 1885, are peste 1.300 de locatii in intreaga lume si angajeaza peste 162.000 de persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cum eviti durerile de spate cand stai opt ore pe zi la birou