In loc „sa electrifice piata” si cumparatorii, „revolutia” masinilor electrice este deocamdata doar o furtuna in pahar cu apa. La un an de la primele doua masini electrice produse de doi jucatori majori de pe piata, cumparatorii par a fi respinsi de preturile inca mari si, pe moment, de pretul stabil la combustibili, scrie Freep.com.
Nissan Leaf si Chevrolet Volt au avut si ele probleme. Pentru posesorii lor inca nu sunt suficiente locuri de incarcare in afara locuintelor proprii, limitand astfel distantele pe care le pot parcurge si regiunile. In ceea ce priveste Volt, masina care are un motor de rezerva care permite parcurgerea unor distante mai mari, problema este faptul ca exista semnale ca masina nu ar fi suficient de sigura, bateria putand lua foc.

Nissan Leaf costa circa 36.000 de dolari, in timp ce pretul masinii Volt se ridica pana la aproape 40.000 de dolari.

Intre timp insa, cateva start-up-uri de autovehicule, inclusiv Think City si Aptera, au esuat si au dat faliment sau sunt in situatii economice mai putin fericite.

General Motors spera sa vanda 10.000 de masini Volt pana la finalul anului, dar surse din piata spun ca numarul acestora este mult mai scazut. Autodata subliniaza ca pana in noiembrie s-au comercializat doar putin peste 6.100 de masini din acest mode.

Nissan a stat mai bine, comercializand peste 8.700 de masini Leaf. Mult mai bine merg vanzarile de masini hibride, precum Toyota Prius, compania asiatica comercializand aproape 120.000 de unitati pana spre finalul lui 2011.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri