Audi intentioneaza sa angajeze anul viitor inca 1.200 de persoane in Germania, transmite Reuters.

"Pentru a continua cresterea profitabila, vom accelera investitiile in noi produse", a declarat, intr-un comunicat, directorul financiar al Audi, Axel Strotbek.

Fonduri de peste 10,5 miliarde de euro vor fi investite in dezvoltarea de noi modele, precum si in tehnologii noi precum motoarele electrice sau hibride.

Directorul general al Audi, Rupert Stadler, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca se asteapta ca industria auto se se confrunte anul viitor dificultati mai mari decat in acest an.

Citeste si:

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, a anuntat in septembrie investitii de 62,4 miliarde de euro in urmatorii cini ani, pentru a-si atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producator auto din lume. Companiile mixte din China in care este implicat grupul vor investi 14 miliarde de euro pana in 2016, suplimentar fata de planul Volkswagen.

Potrivit firmelor de consultanta IHS cat si LMC, Volkswagen a depasit in acest an General Motors si Toyota si a devenit, pentru prima data, liderul pietei auto mondiale. Productia Toyota scazut puternic in acest an, din cauza efectelor cutremurului din martie. Analistii estimeaza o revenire a productiei Toyota anul urmator.

Totodata, in cazul General Motors datele nu includ productia companiei mixte Wuling, pe care grupul o controleaza impreuna cu partenerul sau chinez SAIC. Luand in calcul si masinile fabricate in China, General Motors s-ar situa in acest an pe prima pozitie in topul producatorilor.