Cifrele companiei includ marcile BMW, MINI si Rolls-Royce.

Piata automobilelor premium si de lux trece printr-o perioada de boom, neafectata de incertiudinile financiare si economice care trage in jos toate pietele importante, scrie Mediafax.

Vanzarile Rolls-Royce au crescut anul trecut cu 31%, la 3.538 de unitati, cel mai ridicat nivel din istoria de 107 ani a marcii.

Directorul financiar al BMW, Friedrich Eichiner, a declarat saptamana trecuta ca anticipeaza cresterea pietei automobilelor premium cu 8% in acest an, fata de un avans de numai 4% pentru industria auto in ansamblu.

Citeste si:

Volkswagen a anuntat saptamana trecuta ca vanzarile Bentley au crescut anul trecut cu 37%, la 7.003 unitati.

BMW a reusit anul trecut sa urce pe primul loc pe piata automobilelor premium din SUA, depasind Lexusul celor de la Toyota si Mercedes-Benz, Daimler.

Constructorii americani se pregatesc sa combata dominatia marcilor europene si asiatice pe segmentul premium. General Motors pariaza pe Cadillac ATS, model care va fi lansat luni la deschiderea Salonului Auto de la Detroit si are ca obiectiv detronarea BMW Seria 3.

Seria 3 acopera o treime din vanzarile BMW, iar compania va prezenta luna viitoare o noua varianta a modelului, menita sa se bata cu rivalele de la Mercedes-Benz si Audi.