Comertul cu autovehicule a urcat in noiembrie

Comertul cu autovehicule a urcat usor in noiembrie fata de luna similara din 2010, cu 1,8% in serie bruta, iar cifra de afaceri pentru serviciile prestate populatiei a crescut cu 10,8%, dar pe primele 11 luni se mentin ritmuri de crestere mai inalte, de 5,6% si 10,3%, serii ajustate.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fatǎ de luna precedenta ca serie bruta cu 2,9% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,3%. Situatia se poate explica si prin faptul ca pana la 1 noiembrie era obligatorie montarea anvelopelor de iarna, ceea ce a generat vanzari mai mari in octombrie pe acest segment, informeaza Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 3,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 4,7%.

Fata de luna noiembrie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 1,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,9%.

Comparativ cu aceeasi referinta, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,8%, respectiv cu 4,0%.

In primele 11 luni, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,4%, respectiv cu 5,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de perioada ianuarie - noiembrie 2010 ca serie bruta cu 9,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,3%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri