Evolutia a fost influentata de cresterea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (9,4%, serie bruta), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (4,8%), si de produse nealimentare (0,2%), potrivit datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata cresterea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a fost de 9,2%, a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun de 5,1%, iar a vanzarilor de produse nealimentare de 1,4%, scrie Mediafax.

In martie fata de luna precedenta cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 18,8%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (32,1%), la vanzarile de produse nealimentare (18,7%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (11,1%).

Citeste si:

Indicatorul serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2012 comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 1,2%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (15,5%) si la vanzarile de produse nealimentare (1,8%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 2,1%.

In martie 2012 comparativ cu martie 2011 volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, a urcat cu 1,8%, iar ca serie ajustata a avansat cu 3,1%.