Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in 2018 fata de anul 2017, atat ca serie bruta, cu 5,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,7%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit INS, in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, comparativ cu intervalul similar din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 5,4% datorita majorarii vanzarilor de produse nealimentare (+6,1%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,1%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2017, a inregistrat o urcare cu 5,7% pe fondul cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,5%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,4%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2018, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,0%, datorita scaderilor din vanzarile de produse nealimentare (-1,5%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,7%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2018, comparativ cu luna decembrie 2017, a inregistrat o urcare cu 2,7% pe fondul cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,1%) si la vanzarile de produse nealimentare (+2,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a ramas la acelasi nivel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri