Profitul net al Toyota a scazut cu 14% in trimestrul al treilea, incheiat in decembrie, al anului fiscal in curs, la 81 miliarde de yeni (804 milioane de euro), in timp ce veniturile au avansat cu 4,1%, la 4.870 miliarde de yeni (48,4 miliarde de euro), potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Grupul nipon a crescut estimarea privind profitul pentru intreg anul fiscal, care se incheie in martie, de la 180 miliarde de yeni la 200 de miliarde de yeni, intrucat revenirea vanzarilor in SUA ajuta producatorii niponi sa-si imbunatateasca rezultatele dupa un an marcat de dezastre naturale.

Toyota a majorat si prognoza pentru vanzarile de autovehicule, pentru a doua oara in mai putin de o luna, si s-a alaturat Honda in estimarea de livrari record. Revenirea companiilor nipone semnaleaza ca General Motors, Volkswagen si Hyundai Motors ar putea ceda o parte din cota de piata castigata anul trecut de la producatorii din Japonia.

"Au pregatite multe modele noi, inclusiv gama Lexus GS, si vor urca productia cat pot de mult. Noul model Camry al Toyota conduce in topul vanzarilor in SUA de la sfarsitul anului trecut", a declarat Kunihiko Shiohara, analist la Credit Suisse.

Toyota a majorat, de asemenea, estimarile privind vanzarile in anul fiscal in curs, de la 7,38 milioane de masini la 7,41 milioane. Saptamana trecuta, grupul nipon a anuntat ca vanzarile, incluzand Hino Motors si Daihatsu Motor, vor urca la nivelul record de 9,58 milioane de unitati pentru perioada ianuarie-decembrie.

Revenirea increderii contrasteaza cu anul trecut, cand operatiunile din Japonia ale Toyota au fost afectate de cutremurul foarte puternic din martie, urmat de un tsunami devastator, iar cele din Thailanda de inundatii. Aprecierea yenului anul trecut la un nou nivel record dupa Al Doilea razboi Mondial a avut, de asemenea, un efect negativ asupra Toyota.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Toyota lansează în România două hibride noi
Setari Cookie-uri