Daimler anunta rezultate record si prime pentru angajatii din Germania

Profitul net al Daimler a crescut cu 29% anul trecut, de la 4,67 miliarde euro in 2010 la nivelul record de 6,03 miliarde euro, sustinut de cele mai mari vanzari din istoria grupului, iar angajatii vor fi recompensati cu prime, care in Germania se vor situa la 4.100 de euro, scrie Mediafax.

Veniturile Daimler au crescut cu 9%, si au stabilit, de asemenea, un nou record la 106,5 miliarde de euro in 2011, a anuntat grupul auto german.

"Grupul a avut anul trecut cele mai bune rezultate din istorie la numar de unitati vandute, venituri, profit net si profit inainte de dobanzi si taxe (EBIT). Toate diviziile noastre au contribuit la acest succes", a declarat Dieter Zetsche, presedinte al consiliului de administratie al Daimler AG si sef al Mercedes-Benz Cars.

Vanzarile, incluzand automobile, camioane si autobuze, au urcat cu 11%, la 2,11 milioane de unitati anul trecut.

Evolutia pozitiva a afacerilor Daimler a condus la o crestere a numarului de angajati la nivel global cu aproape 11.300 anul trecut, la circa 271.400. In Germania, Daimler are 167.700 de angajati.

In ultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Daimler a urcat cu 57%, la 1,78 miliarde de euro, iar veniturile au avansat cu 10%, la 29 miliarde de euro.

Actiunile Daimler au crescut la maximul ultimelor sase luni dupa anuntarea rezultatelor. Profitul EBIT in ultimul trimestru a urcat cu 39%, la 2,18 miliarde de euro, peste asteptarile analistilor consultati de Bloomberg de 2,17 miliarde de euro.

Daimler a propus un dividend de 2,2 euro pe actiune pentru anul trecut, comparativ cu 1,85 euro in anul anterior.

Grupul german vrea sa redevina lider pe piata masinilor de lux, pozitie ocupata de BMW, dupa ce anul trecut a cazut pe locul trei, fiind depasit de Audi. Pentru a-si devansa rivalii, Daimler vrea sa introduca zece noi modele pana in 2015.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Papa Francis a primit cadou un automobil Dacia Duster
Setari Cookie-uri