Profitul Daimler, la un nivel record in 2013

Profitul net al Daimler, producatorul autovehiculelor Mercedes, a crescut anul trecut cu 28%, la 8,72 miliarde de euro, un nou record pentru grupul german, sustinut de avansul veniturilor si vanzarilor, care au atins de asemenea noi maxime.

Veniturile au crescut cu 3%, la 118 miliarde de euro, in timp ce vanzarile au urcat cu 7%, la 2,35 milioane de unitati, scrie Mediafax.

Grupul german a informat investitorii, joi, la prezentarea rezultatelor financiare pentru anul trecut, ca se asteapta la crestere "semnificativa" si in acest an.

"Daimler a incheiat 2013 cu niveluri record pentru numarul de autovehicule vandute, venituri, profit operational si profit net. Grupul asteapta din nou crestere in acest an", se arata intr-un comunicat al Daimler, citat de AFP.

Producatorul auto va propune majorarea dividendului platit actionarilor, la 2,25 euro, de la 2,2 euro pentru anul anterior.

Citeste si:
Daimler numeste primul CEO non-german la sfarsitul erei Zetsche
Daimler numeste primul CEO...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

"2013 a fost un an pe care nu l-am inceput foarte bine, dar care s-a incheiat cu succes. Eforturile noastre au dat roade", a declarat directorul general al Daimler, Dieter Zetsche.

Grupul se afla in mijlocul unui program de doi ani pentru reducerea cheltuielilor cu 2 miliarde de euro la divizia deautoturisme. Programul vizeaza costuri mai mici pentru materiale, imbunatatirea eficientei productiei si cresterea flexibilitatii utilizarii fondurilor. In 2013, Mercedes a reusit sa economiseasca 800 de milioane de euro, a spus Zetsche, citat de Bloomberg.

Toate diviziile au contribuit la cresterea numarului de unitati vandute, se arata in comunicatul Daimler. Astfel, Mercedes-Benz Cars a inregistrat un avans de 8%, la 1,57 milioane de autoturisme, vanzarile Daimler Trucks au crescut cu 5%, la 484.211 unitati, cele ale Mercedes-Benz Vans cu 7%, la 270.144 vehicule comerciale usoare, iar cele ale Daimler Buses cu 5%, la 33.705 autobuze.

Citeste si:
Mercedes-Benz pregătește Clasa T, model similar Clasei V
Mercedes-Benz pregătește...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri