Profitul net al grupului german Daimler aproape s-a dublat in primul trimestru, la 1,96 miliarde de euro, depasind estimarile analistilor, de 1,61 miliarde de euro, datorita lansarilor de noi modele si vanzarilor mari ale diviziei Mercedes-Benz, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.

Veniturile grupului au crescut cu 16%, la 34,2 miliarde de euro, sustinute si de cursul valutar favorabil. Daimler a comercializat in primele trei luni ale anului 641.600 de automobile si vehicule comerciale, cu 13% mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea veniturilor si profitului Daimler demonstreaza inca o data eficienta strategiei directorului general Dieter Zetsche de introducere a unor noi modele cu design atractiv, noteaza MarketWatch.

Lansarea unei noi versiuni a sedan-ului clasa C a contribuit la cresterea profitului EBIT (inainte de dobanzi si taxe) al Mercedes-Benz cu 56%, la 1,84 miliarde de euro. "Suntem pe cale sa ne indeplinim estimarile. Grupul continua sa se astepte la o crestere semnificativa a veniturilor si profiturilor, in baza cresterii vanzarilor de vehicule in 2015”, a declarat directorul Financiar Bodo Uebber.

Grupul Daimler intentioneaza sa investeasca 25 de miliarde de euro in dezvoltarea de modele si constructia de fabrici, pana la sfarsitul lui 2016.

Cu ce putem sa ii ademenim pe...
Citeste si: Cu ce putem sa ii ademenim pe nemtii de la Daimler


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si