Honda a lansat noul Civic cu preturi de la 14.500 euro

Constructorul auto nipon Honda a lansat oficial in Romania cea de-a noua generaţie a modelului Civic, dezvoltat in mai bine de patru ani de catre inginerii japonezi, si despre care compania estimeaza ca va contribui cu 40% la vanzarile marcii on 2012 pe piata locala.

„Am creat un autovehicul mai sigur, premium in ceea ce priveste performantele oferite la un pret convenabil, cu un design revolutionar. Noul Civic reprezinta un salt de doua generatii. Ponderea noului Civic in totalul vanzarilor din 2012 va fi de 40%, in special cu ajutorul echiparii Confort si al motorizarii 1.4”, declara Masahiro Matsushita, presedintele Honda Trading Romania.

Noul Civic este disponibil in trei motorizari, cu preturi incepand de la 14.500 de euro: versiunea 1.4 litri i-VTEC benzina, versiunea 1.8 litri i-VTEC benzina si versiunea 2.2 litri i-DTEC diesel. Toate motorizarile sunt echipate cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte, ECO Assist si Idle Stop. De asemenea, sunt echipate cu sistemul Hill Start Assist. Propulsorul de 1.8 litri poate fi echipat cu o transmisie automata in 5 trepte, creata special pentru acesta.

Pentru a imbunatati consumul de combustibil, motoarele au fost proiectate sa reduca pierderile interne prin optimizarea debitului de ulei si reducerea frecarii.

Noul Civic se distinge prin designul exterior, aerodinamic si futurist, dar in acelasi timp, practic. Eforturile echipei de designeri Honda s-au concentrat in jurul aerodinamicii autovehiculului care asigura o mai mare stabilitate la deplasarea cu viteze mari si imbunatateste consumul de combustibil si performantele dinamice. Designul caroseriei se distinge prin partea frontala, mai joasa si mai lata si prin bara de protectie sculptata.

Si la nivelul designului interior, expertii Honda s-au orientat catre cresterea sigurantei si a eficientei, dar si a crearii unui habitaclu practic, spatios si in acelasi timp elegant prin calitatea materialele noi folosite.

Honda Civic dispune de programul Eco Assist, ce optimizeaza consumul de combustibil prin managementul motorului si al instalatiei de climatizare. In acest mod se reduc si emisiile de CO2. In plus modelul diesel dispune si de sistemul Auto Shutter Grille.

Inovatiile in domeniul sigurantei includ o structura a habitaclului cu distribuirea optima a maselor, un panou pentru hayon din rasina si o noua bara de protectie din aluminiu. Civic 2012 devine cel mai sigur model de pana acum. Recent a obtinut maxim de stele (5) la testele de coliziune EuroNCAP si premiul NCAP Advanced pentru tehnologia CMBS.

Pretul de lista de pornire, similar cu cel al modelului curent, este de 14.490 EUR fara TVA, pentru echiparea 1.4 Comfort. Noul Civic propune insa o lista mult mai bogata de dotari, incepand de la varianta de baza.

Pentru 2012 Honda Trading are ca obiectiv 1% cota de piata.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri