Actiunile Peugeot, care a anuntat miercuri o alianta strategica cu General Motors, au scazut cu pana la 7,7%, scrie Mediafax.

"Rezultatele Peugeot din 2011 au fost cu mult sub asteptarile Moody’s", a declarat Falk Frey, analist la agentia de evaluare financiara, adaugand ca retrogradarea include si dificultatile companiei de a-si imbunatati situatia financiara pe termen scurt si mediu, dupa problemele de anul trecut.

Divizia auto a Peugeot a consemnat in al doilea semestru al anului trecut pierderi de 497 milioane euro. Pe ansamblul anului trecut, profitul net al Peugeot a scazut cu 48%, la 588 milioane de euro.

Peugeot a anuntat in februarie un plan de vanzare de active si amanarea unor investitii, in conditiile dublarii datoriilor in semestrul al doilea din 2011, la 3,4 miliarde de euro.

Citeste si:

Un purtator de cuvant al Peugeot, Jean-Baptiste Mounier, a declarat ca decizia Moody’s este rezultatul evalurarii profitabilitatii grupului si nu are legatura cu acordul de miercuri cu General Motors.

GM si Peugeot au anuntat miercuri o alianta prin care grupul american va cumpara 7% din actiunile constructorului francez, urmand sa participe si la o emisiune de drepturi a acestuia de 1 miliard de euro, in vederea obtinerii unor economii anuale de 2 miliarde de dolari.