Investitiile Renault in Romania vor depasi in acest doua miliarde de euro, dupa ce grupul francez, proprietarul Dacia, a alocat pietei romanesti, in perioada 2000-2010, circa 1,63 miliarde de euro, a declarat, miercuri, Radu Mavrodin, director executiv resurse umane Groupe Renault Romania.

"Grupul Renault a investit foarte multi bani in Romania din anul 1999 de cand a intrat pe piata. O schimbare majora a avut loc in anul 2004, dupa lansarea Logan, proiect in care foarte putina lume credea. Orice coleg francez trimis in Romania in 2004 considera acest lucru o pedeapsa si sfarsitul carierei. Lucrurile s-au schimbat acum, toti angajatii din pozitii importante din grup isi doresc sa vina in Romania pentru a marca o etapa importanta in cariera lor", a spus Mavrodin la conferinta "Profilul HR-ului in 2012", organizata de Ziarul Financiar, relateaza Mediafax.

El a aratat ca in perioada 2000-2010 investitiile Renult in Romania se ridica la 1,63 miliarde de euro, urmand ca la sfarsitul anului 2012 sa depaseasca 2 miliarde de euro.

"Romania este a doua tara ca importanta pentru grupul Renault. Grupul a contribuit cu peste 3% din PIB-ul Romaniei, avand o cifra de afaceri anuala de 3 miliarde de euro pe an. Masa salariala a Groupe Renault in Romania este de 300 de milioane de euro pe an", a mai spus Mavrodin.

In decembrie 2011 presedintele Traian Basescu a declarat ca Renault este una dintre cele mai stabile investitii straine facute in Romania si a exclus relocarea productiei in Maroc, pe viitor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Kia extinde garanțiile mașinilor care expiră în perioada pandemiei
Setari Cookie-uri