"Anul trecut multe companii au constientizat potentialul de reducere a costurilor cu administrarea flotelor auto prin externalizarea serviciului, fapt care s-a reflectat atat in cresterea pietei, cat si in evolutia companiei noastre", a declarat directorul general al LeasePlan, Bogdan Apahidean, scrie Mediafax.

Valoarea portofoliului companiei a crescut anul trecut cu 57%, la 57,76 milioane de euro.

La sfarsitul anului 2011, numarul total de autovehicule aflate in administrarea LeasePlan era de 6.267, in urcare cu 30% fata de 2010.

Din totalul de autovehicule aflate in flota LeasePlan, 5.704 se afla in sistem full operational leasing, iar 61 in sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finantarea). Pentru restul de 502 autovehicule se asigura doar serviciile de gestionare a flotei.

"In 2012 ne-am planificat o crestere a flotei de autovehicule cu 20%, pana la 7.400 de unitati in administrare. Estimam pastrarea componentei actuale a flotei, care reflecta in mare masura structura pietei auto. Totodata, vom investi 30 milioane euro in achizitia de autoturisme si autovehicule comerciale usoare, de maximum 3,5 tone", a mai spus Apahidean.

Citeste si:

LeasePlan Romania are un portofoliu de peste 160 de companii din diverse domenii.

LeasePlan este o companie din domeniul serviciilor de management de flote, inregistrata in Olanda si cu activitati in 30 de tari, avand peste 6.000 de angajati.

Actionariatul este format din grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments (50%), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.