Fiat si Mazda vor impreuna un roadster cu tractiune spate

Fiat Group si Mazda Corporation au semnat un acord de colaborare in vederea dezvoltarii si producerii unui nou roadster sub siglele Mazda si Alfa Romeo, bazat pe viitoarea generatie de Mazda MX-5 cu tractiune spate.

Proiectul are in vedere ca ambele marci auto sa propuna doua roadstere cu tractiune spate, diferite ca stil si specifice prin caracteristici fiecarei marci in parte. Modelele vor urma sa fie propulsate de motoare diferite dar vor fi produse la fabrica Mazda din Hiroshima, Japonia. Data de incepere a productiei pentru noua Alfa Romeo este prefigurata pentru anul 2015.

Acordul final va fi semnat in a doua jumatate a anului 2012, existand si posibilitatea unor noi oportunitati de colaborare intre cele doua marci.

“Colaborarea cu Mazda inseamna un parteneriat ... pentru a produce un roadster pur, in spiritul traditional Alfa Romeo", a declarat Sergio Marchionne, CEO Fiat (foto).

Takashi Yamanouchi, CEO al marcii Mazda, s-a declarat de asemenea entuziasmat de colaborarea cu o marca auto in vederea producerii unui roadster bazat pe Mazda MX-5.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri