Motorul de 1 litru EcoBoost produs din februarie la fabrica de la Koln, Germania, a echipat in aprilie, prima luna intrega de vanzari, un sfert din masinile Ford Focus livrate in Europa, peste 4.700 de unitati.
In Elvetia, peste 60% din clientii Ford Focus care vor o masina cu transmisie manuala au ales motorul de 1 litru EcoBoost. In Grecia si Olanda peste 35% din vanzarile Focus sunt cu motorul de 1 litru, iar in Germania si Marea Britanie peste 30% din livrari.

Noul Focus cu motor EcoBoost de 1 litru 100 CP are un consum de 4,8l/100km si emisii CO2 de 109 g/km. Motorul cu turbocompresor si injectie directa este disponibil si intr-o versiune cu 125 CP, avand un consum de 5l/100km si emisii de CO2 de 114g/km.

Modelul Focus cu motor EcoBoost 1,0 litri inregistreaza standarde de performanta similare modelelor echipate cu motoare diesel, datorita unui cuplu motor constant de 170Nm intre 1.400rpm si 4.500rpm.

EcoBoost-ul de 1 litru 100 CP sau 125 CP va echipa si modelele C-MAX si noul B-MAX fabricat la Craiova.

In mai, Ford a demarat productia de motoare EcoBoost la uzina din Craiova, in urma unor investitii de 180 milioane euro.

Capacitatea de productie a motoarelor EcoBoost la nivel european ar putea ajunge la 700.000 de motoare pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri