MX-5 facelift are un spoiler frontal redesenat care ii confera un aspect mai agresiv si contribuie la performante aerodinamice optime. Clientii europeni vor avea la dispozitie o noua nuanta de gri, culoarea Gri Metropolitan fiind inlocuita cu Gri Dolphin. La interior panourile decorative si spitele volanului au fost regandite.

In Romania modelul va beneficia si de un pachet sport pentru versiunea de top, Revolution. Sport Pack include jante de aliaj de 17 inch, carcasa proeminenta pentru cadrane, inele cadrane vopsite in gri, contur rama faruri de culoare neagra, carcase oglinzi exterioare negre, hard top retractabil vopsit negru si bare de protectie pentru tetiere vopsite in argintiu.

MX-5 Facelift este mai aerodinamic, mai stabil pe viraje, are un aspect mai agresiv si, in acelasi timp, beneficiaza de elemente de siguranta pasiva imbunatatite pentru pietoni.

Mazda introduce un nou sistem de protectie pentru pietoni denumit “Capota activa”, care ridica automat capota daca este detectat impactul cu un pieton la viteze de peste 20 de km/h. Acest sistem creeaza instantaneu spatiu sub capota pentru a absorbi energia din impact si pentru a usura socul. Totodata, noul design al spoilerului frontal creste nivelul de protectie pentru picioarele pietonilor.