In primul trimestru al anului trecut, perioada aprilie-iunie, cand operatiunile grupului nipon au fost lovite puternic de dezastrul din martie, profitul a scazut de 100 de ori.

Toyota a majorat tinta de productie si vanzari pentru anul fiscal 2012, semn al revenirii increderii grupului, potrivit Wall Street Journal.
Profitul Toyota a depasit estimarile analistilor, de 250,65 miliarde de yeni.

Vanzarile au crescut cu 60%, de la 3.441 miliarde de yeni la 5.502 miliarde de yeni, iar grupul a raportat un profitul operational de 353 miliarde de yeni, fata de o pierdere de 107,96 miliarde de yeni in perioada similara a anului trecut.

Toyota intentioneaza sa produca in acest an fiscal 10,05 milioane de masini, peste tinta initiala de 9,76 milioane de autovehicule.

Citeste si:

Grupul estimeaza pentru anul fiscal un profit net de 760 miliarde de yeni.

Toyota a inregistrat o revenire puternica a productiei in primul trimestru, raportat la perioada similara a anului trecut, cand operatiunile de pe piata de origine, Japonia au fost lovite de cutremur si tsunami. Numarul masinilor vandute la nivel global a urcat cu 86%, la 2,27 milioane.

Toyota a fost lider mondial in functie de vanzarile de vehicule in primul semestru, cu 4,97 milioane de unitati, marindu-si avansul fata de General Motors (GM) si Volkswagen.