General Motors intentioneaza sa investeasca un miliard de dolari in urmatorii cinci ani pentru a extinde productia de automobile si componente in Rusia, una dintre pietele cu ce mai rapida crestere din lume, spune Tim Lee, seful de operatiuni internationale, potrivit Automotive News.
Piata auto din Rusia a crescut anul trecut cu 40%, la 2,5 milioane de masini noi.

GM produce automobile in Kaliningrad, Sankt Petersburg si Togliatti. In iunie, compania americana a demarat extinderea uzinei din Sankt Petersburg, unde doreste sa isi dubleze capacitatea de productie la 230.000 de vehicule pe an.

Fabrica din Sankt Petersburg produce Chevrolet Cruze sedan si Opel Astra hatchback, iar dupa expansiune va produce si Astra sedan.

GM va extinde si productia modelului Chevrolet Niva, fabricat in joint venture cu AvtoVaz. Productia Niva va creste de la 70.000 de unitati la 120.000 de unitati, aducand productia totala GM in Rusia la 350.000 de vehicule pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri