Documentul critica si lipsa de transparenta de la cel mai mare constructor auto francez si cere "un dialog social exemplar" pentru analizarea "tuturor pistelor" de salvare a locurilor de munca in cadrul grupului, scrie Mediafax.

"PSA trebuie sa redreseze urgent situatia. Este necesar un plan de reorganizare a activitatilor industriale si reducerea efectivelor nu poate fi contestata", a avertizat Emmanuel Sartorius, autorul raportului prezentat sindicatelor.

Expertul a fost insarcinat in iunie sa evalueze situatia de la Peugeot de ministrul Redresarii, Arnaud Montebourg, atunci cand se profila anuntul referitor la inchiderea fabricii de la Aulnay-sous-Bois de langa Paris.

Citeste si:

Masura face parte dintr-un plan de retructurare mai larg, care prevede desfiintarea a 8.000 de posturi in Franta, anunt soc care a provocat mania guvernului socialist.

Peugeot este dependent de piata europeana pentru jumatate din vanzari, dar si de pozitia de constructor generalist, prins la mijloc intre masinile low-cost fabricate in Europa Centrala si de Est si producatorii germani de automobile premium, se arata in raport.

Grupul a inregistrat in primul semestru pierderi de 819 milioane de euro si a pierdut locul in componenta indicelui bursier CAC 40 al celor mai mari companii listate din Franta, dupa scaderea actiunilor cu peste 60% in ultimele 12 luni.