Motorul are un cuplu maxim de 850 Nm. Noul model diesel atinge 100 km/h in 5,7 secunde, viteza maxima fiind de 252 km/h.

Modelul Cayenne S Diesel va fi lansat pe piata in ianuarie 2013. In Romania, preturile pentru acest model pornesc de la 69.651 euro fara TVA.

Utilizand energia intr-un mod extrem de eficient, consuma doar 8,3 litri la 100 de kilometri, in conditiile unor emisii de CO2 de 218 g/km(conform NEDC).

Unul dintre factorii care contribuie la aceste performante excelente este functia automata start/stop, noul model fiind singurul SUV din lume cu un motor diesel V8 care ofera aceasta functie.

Cayenne S Diesel - echipat, optional, cu un rezervor suplimentar de 100 de litri - poate fi condus pe o distanta de aproximativ 1.200 km fara sa necesite realimentare.

Sistemul de franare a fost dimensionat pentru a face fata capacitatii motorului, si este recunoscut dupa etrierele de culoare argintie. Ornamentele negre fata subliniaza gurile de admisie sportive.

Ca si la modelul Cayenne Diesel, emblemele ”diesel” de pe aripile fata dezvaluie modul de operare al motorului V8. Emblema din spate a modelului il identifica drept Cayenne S.