Toyota recheama 7,43 milioane de masini la nivel global

Toyota va rechema in service 7,43 milioane de masini la nivel global, pentru remedierea unei defectiuni la butoanele de inchidere electrica a geamurilor, a anuntat grupul nipon, citat de Bloomberg.

Producatorul auto va rechema 2,47 milioane de autovehicule in SUA, 1,4 milioane in China, 1,39 milioane in Europa si 460.000 in Japonia, a declarat un purtator de cuvant al Toyota. Din Orientul Mijlociu sunt vizate 490.000 de masini, iar din Asia, cu exceptia Japoniei si Chinei, circa 650.000, scrie Mediafax.

Printre cele 14 modele care urmeaza sa fie aduse in service pentru remedierea defectiunii se afla Yaris si Corolla. Pana in prezent nu au fost raportate accidente din cauza acestei probleme.

Programul de rechemari este cel mai mare al Toyota dupa cel prin care, in 2009-2010, au fost chemate in service peste 10 milioane de masini pentru defectiuni legate de accelerarea neintentionata.

"Numarul este mare si nu arata bine deloc. Costurile vor fi semnificative. Un efect al standardizarii pieselor si platformelor este ca aceste programe de rechemare devin imense", a declarat Satoru Takada, analist la compania de cercetare Toward the Infinite World.

Reputatia grupului privind siguranta a fost puternic afectata in ultimii ani din cauza programelor maisve de rechemari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri