Toyota va rechema in service 2,77 milioane de autovehicule la nivel global, dupa ce a descoperit defectiuni la sistemul de directie si la cel al pompei de apa, a informat grupul nipon, la o luna dupa ce a anuntat un alt program de rechemare, pentru 7,4 milioane de masini, scrie Mediafax.

Noul program de inspectie si remediere a defectiunilor vizeaza unele modele hibrid si pe benzina ale producatorului auto nipon, potrivit Bloomberg.

Prius si Corolla se afla printre modelele rechemate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Toyota. Grupul nu a fost informat, pana in prezent, despre accidente rezultate in urma acestor defectiuni.

Toyota nu a furnizat estimari privind costul programului.

Noua serie de rechemari vine in contextul eforturilor presedintelui Toyota, Akio Toyoda, de a reconstrui reputatia pentru calitate a producatorului auto.

Toyota a rechemat in service peste 10 milioane de masini in 2009 si 2010, iar in octombrie a anuntat ca trebuie aduse in service 7,43 milioane de autovehicule produse de grup, din cauza unei defectiuni care putea conduce la topirea si chiar aprinderea butonului de inchidere a geamurilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Transportul intrajudețean și de taxi ar putea fi interzis, dacă se decide în UE
Setari Cookie-uri