PPG Industries, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele auto la nivel global, a publicat cele mai cautate nuante de catre constructorii de autoturisme anul acesta.
Culoarea alb castiga 1% fata de anul trecut, in timp ce negru pierde un procent.

Anul trecut 21% din autoturismele fabricate pe glob au fost albe, iar argintiul si negrul au fost pe locurile doi si trei, cu 20%.

Cele mai populare culori pe glob in 2012:
Alb 22%
Argintiu 20%
Negru 19%
Gri 12%
Rosu 9%
Natural 8%
Albastru 7%
Verde 2%

Cele mai populare culori in Europa in 2012
:
Alb 23%
Negru 21%
Gri 17%
Argintiu 13%
Albastru 7%
Natural 7%
Rosu 7%
Verde 2%

PPG a prezentat designerilor din industria auto 70 de nuante noi pentru exteriorul autoturismelor care ar putea ajunge pe piata in 2014-2015.

Printre viitoarele nuante pentru autoturisme sunt Goldeluxe (argintiu cu influente de auriu), White Nougat (alb crema sclipitor), Muddy Waters (maro perlat), Grape Spritz (albastru - violet), Pot O’Gold (verde auriu).

Fondata in 1883, PPG are sediul central la nivel mondial in Pittsburgh si opereaza in mai mult de 60 de tari din intreaga lume. Vanzarile anuale depasesc zece miliarde de dolari.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri