"In sedinta de guvern ne-au fost prezentate masurile pentru cresterea sigurantei in zona aeroportului si i-am cerut ministrului proiectul unei noi licitatii, cum a fost pe vremuri, in care sa fie mult mai clar reglementata toata activitatea de taximetrie", a spus Ponta la Pro TV.

In urma cu trei saptamani, premierul a anuntat ca Guvernul va reglementa prin hotarare modul de desfasurare a taximetriei la Aeroportul Henri Coanda-Otopeni.

In seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala, a explicat Ministerul Public.

Japoneza a fost abordata de Nicolae Vlad la scurt timp dupa ce a coborat din avion, la Aeroportul International Henri Coanda, el propunandu-i s-o duca cu taxiul la locul de destinatie. Insa tanara si Vlad au coborat la marginea padurii, unde doua zile mai tarziu femeia a fost gasita moarta.

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucuresti, Cornel Poterasu, a fost demis, in 31 august, de catre ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranta celor care tranziteaza aeroportul Otopeni, izbucnit dupa uciderea studentei japoneze.

La inceputul lunii octombrie, ministrul de Interne a anuntat ca Aeroportul Otopeni are un post permanent al Jandarmiei Romane, unde vor lucra 31 de jandarmi, si ca fortele de securitate au fost reorganizate astfel incat cei care vin pe acest aeroport sa se simta in siguranta.