Seful Fiat a propus fuziunea grupului cu Opel si Peugeot

Directorul general al Fiat, Sergio Marchione, a propus recent fuziunea grupului cu PSA Peugeot Citroen si Opel, divizie a General Motors (GM), pentru formarea unui producator auto care sa devanseze liderul european Volkswagen, potrivit unor trei surse apropiate situatiei.

Marchionne a propus ca Peugeot sa accepte fuziunea cu Fiat si Opel in schimbul unor actiuni la grupul nou format, au spus sursele, citate de Bloomberg, scrie Mediafax.

Marchionne cauta un partener european pentru a scoate din izolare grupul italian, dupa ce GM si Peugeot au anuntat formarea unei aliante, la inceputul acestui an.

Orice acord cu Peugeot este complicat insa de faptul ca grupul francez a acceptat saptamana trecuta un ajutor de stat de 7 miliarde de euro din partea guvernului francez, care il obliga sa accepte in conducere reprezentanti ai sindicatelor si Executivului.

O astfel de fuziune ar fi conferit noului grup capacitatea de a concura mai eficient Volkswagen.

Fiat, Peugeot si Opel asigura impreuna 25% din vanzarile auto din Europa, aproape de cota de 24,9% detinuta de VW.

Vanzarile de automobile din Europa sunt pe cale sa inregistreze in acest an cel mai grav declin din ultimii 19 ani, din cauza crizei datoriilor suverane din zona euro.

Sursele au precizat ca propunerile lui Marchionne nu au ajuns in faza negocierilor pentru ca Peugeot prefera planul de colaborare cu GM in proiecte de achizitii si dezvoltare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri