Piata de leasing operational a inregistrat, in primele noua luni, o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 41.500 de unitati, a anuntat miercuri Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO), care estimeaza ca se va ajunge la peste 42.000 unitati pana la finele anului.
Fata de sfarsitul anului trecut, piata a consemnat un avans de 11%, scrie Mediafax.

LeasePlan Romania, Porsche Mobility si ALD Automotive ocupa primele trei pozitii in acest sector, cu o cota de piata de 17% fiecare, urmate de Arval Service Lease Romania (12%) si Fleet Management Services (6,6%), potrivit datelor ASLO.

Circa 7.200 de autovehicule noi au fost inmatriculate prin leasing operational in primele noua luni, reprezentand 14% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare.

"Am sesizat o incetinire a ritmului de crestere a pietei de leasing operational la nivelul primelor noua luni. Acest rezultat a fost cauzat, pe de o parte, de faptul ca o serie de clienti si-au redus flota, fiind afectati de prelungirea situatiei economice nefavorabile, iar contractele care au ajuns la maturitate nu au fost reinnoite integral si, pe de alta parte, de perioada vacantei de vara din trimestrul trei, in care nu au fost miscari semnificative", a declarat, intr-un comunicat, presedintele asociatiei, Bogdan Apahidean.

El a aratat ca piata poate inregistra anul acesta un avans de 10% fata de 2011 si a pastrat totodata estimarea de crestere pentru anul viitor, avand in vedere ca unele firme mari decid sa-si externalizeze administrarea parcului auto prin leasing operational.

ASLO estima in primavara acestui an o crestere a pietei de minim 20% pentru finele anului, la circa 44.000 de unitati.

In 2011, piata de leasing operational a urcat cu 17%, la 37.397 de unitati, fata de 31.923 inregistrate in urma cu un an.

Infiintata in 2010, ASLO a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala care urmareste sa promoveze conceptul de leasing operational si sa sustina cele mai bune practici in industrie.

Membrii asociatiei sunt ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease, BT Finop Leasing, DiRENT Group, Fleet Management Services, Hertz Lease, LeasePlan, Porsche Mobility, RCI Finantare, Unicredit Leasing Fleet Management si Premium Leasing, alaturi de patru membri asociati - Autonom Rent a car, Marsh Broker de Asigurare, EurotaxGlass’s si SGS Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri