Parcarea noua subterana de la Universitate costa 2,5 lei pe ora, cat cea de la Intercontinental, fiind administrata de aceeasi firma, InterParking. Cea mai ieftina parcare din centru ramane cea de la Cocor cu un tarif de 2 lei pe ora.

La Universitate sunt disponibile 420 de locuri, iar la Intercontinental 150 locuri pentru plata pe ora.

Alte parcari acoperite in centru sunt Magazinul Unirea cu un tarif de 3 lei pe ora si Magazinul Cocor cu un pret de 2 lei pe ora, prima ora fiind oferita gratuit.

Parcari acoperite mai sunt la Pasajul Obor (80 locuri plata pe ora) – 1,5 lei pe ora si Arena Nationala, care are un tarif de 1,5 lei pe ora.

Proiecte noi de parcari acoperite in Capitala

Primaria Capitalei are in plan construirea a aproximativ 6.000 de locuri de parcare, in majoritate subterane. In cazul anumitor locatii, autoritatile sunt in stadiul de stabilire a procedurilor de atribuire a contractelor de concesiune de lucrari publice (Piata Charles de Gaulle - 603 locuri, Edgar Quinet - 382 locuri, Walter Maracineanu - 241 locuri si Dorobanti - 254 locuri).

Cat de scumpa este parcarea in Bucuresti fata de alte capitale

Anul trecut, Capitala Romaniei era pe locul 51 in top 62 de orase din EMEA realizat in functie de costul unui loc de parcare. Tariful zilnic in Bucuresti pentru un loc de parcare acoperit a fost anul trecut de 4,3 dolari, la fel precum in Zagreb.

Parcari mai ieftine decat in Bucuresti sunt in Istanbul, Capetown, Johannesburg, Helsinki si Dubai.

Parcarile sunt mai scumpe decat in Bucuresti in Sofia – 6 dolari pe zi, Varsovia – 5 dolari pe zi. Cele mai scumpe parcari din lume sunt in cartierele londoneze City si West End, circa 35 de dolari pe zi. Alte orase europene cu parcari scumpe sunt Zurich (27 dolari/zi), Roma (24 dolari/zi), Geneva (23 dolari/zi), Viena (19 dolari/zi) si Milano (17 dolari/zi).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
S-a deschis Branzaria, primul magazin din Romania din reteaua de stat
Setari Cookie-uri