Cei doi producatori auto sunt aliati din februarie 2012, iar in decembrie au anuntat trei proiecte, fara sa dea detalii, scrie Mediafax.

"Facem progrese excelente", a declarat Steve Girsky, vicepresedinte la General Motors, intr-o conferinta de presa comuna a GM si PSA.

Primele doua proiecte se vor baza pe platforme (sasiuri si mecanica de baza) ale grupului francez. In cazul primului proiect, vor fi fabricate un monovolum sub marca Opel/Vauxhall si un cross-over Peugeot, care vor inlocui monovolumul Zafira al Opel, divizia europeana a GM, si Peugeot 3008. Cele doua vehicule vor fi fabricate pe o noua platforma dezvoltata de PSA.

Fiecare grup va dezvolta designul propriului model, a precizat Jean-Christophe Quemard, director al programelor PSA.

Cel de-al doilea proiect se refera la cate un vehicul monovolum pentru celor doua grupuri, de tipul C3 Picasso.

Automobilele vor fi asamblate pe o platforma existenta a PSA pentru vehicule mici, de catre Opel. In acest caz, designul celor doua vehicule va fi realizat de Opel.

"Aceste vehicule vor fi total diferite, respectand stilul celor doua marci", a declarat presedintele PSA, Philippe Varin.
Al treilea proiect prevede dezvoltarea unei noi platforme pentru masini mici, cu emisii reduse de dioxid de carbon, destinata noilor generatii de vehicule Opel/Vauxhall, Peugeot si Citroen.